Tirtha.org
PillantásVideóGalériaHang/Zene
 
Tirtha.orgTirtha.orgTirtha.org
Home
Orientacio
 
Lokáció szerint
... egy szentkő, amit minden nap kifestenek ... PDF

Normantas Paulius litván fotográfus orientális élményei

 Hogy van Nepál? Mikor jártál ott utoljára?

 Hét hónappal ezelőtt. A polgárháború már néhány éve zajlik, és egyre erősebb. Nem vagyok politikai szakértő, s ezért nem tudok mást mondani, minthogy Nyugat-Nepálba elindultak a maoista terrorista csoportok.

 

 
Évmilliós hídverés PDF

A Rámájana, a világ egyik hatalmas költői alkotása mind a mai napig páratlan érdeklődést vált ki világszerte. Konferenciákat tartanak róla, televíziós sorozat és rajzfilm dolgozza fel a történetet, amellett, hogy évezredek óta meghatározó eleme India kultúrájának: a templomok, a tradicionális irodalom, a vallás, a művészetek majd minden ága Ráma történetéről árulkodik.

 
Találkozás Buddhával PDF

Váránaszí, a Gangesz-menti örök város a Siva-hit egyik fellegvára. Sokan a nemes meghalás érdekében keresik fel, mert akit itt ér a halál, egyenes útja van a mennyekbe. Indiában a szent helyek egymást érik, és egyik felekezet sem sajátíthat ki helyeket, hisz oly gazdag a lelki kínálat, hogy kénytelenek megférni egymás mellett.

 
Úttalan utakon PDF
 

Tikkasztó ősz a bengáli alföldön: Kalkutta vasárnapi csöndje ölel körül bennünket. A város közepén kis kövezett víztározó, néhány ember pihen, egy család biciklin érkezik, mi is itt várakozunk a következő megpróbáltatásra: vonatra kell szállnunk. Indiában a felszállás legalább olyan körülményes, mint a leszállás, minden lépésért meg kell küzdeni.

 
 
map